Alles over Smart System van Bosch (Bes3)

Het smart systeem is volledig verbonden en is altijd up-to-date dankzij regelmatige updates over the air.

Het smart systeem leidt je naar de digitale eBike-toekomst. De eBike Flow-app, de accu, het display, de bedieningseenheid, de drive unit en het Bosch eBike ABS zijn volledig verbonden in het smart systeem. Door regelmatige updates over the air blijven ze altijd up-to-date en worden ze uitgebreid met nieuwe functies. Je kunt alle functies van het smart systeem bedienen via de eBike Flow-app. Of het nu op weg naar het werk is of in het weekend op de trail: met de technisch en visueel nauwkeurig afgestemde onderdelen kun je jouw rijervaring aanpassen en het fietsplezier naar een hoger niveau tillen.

eBike Flow-app

Via de eBike Flow-app bedien je alle functies van het smart systeem, dat de drive unit, de accu, het display en de bedieningseenheid met elkaar verbindt. Hiermee kun je de eBike aanpassen, uitbreiden en up-to-date houden: je downloadt gewoon nieuwe functies en diensten. Via Bluetooth kun je gemakkelijk updates voor je eBike installeren. Zo blijft je eBike up-to-date en wordt deze voortdurend uitgebreid met nieuwe functies. Op die manier til jij je rijplezier naar een hoger niveau.

Draadloze updates

Download nieuwe functies en updates voor componenten zoals de accu of de motor voor het smart systeem met de eBike Flow-app en stuur ze naar je eBike via Bluetooth; wij informeren je zodra er een nieuwe update beschikbaar is voor je eBike met smart systeem. Op die manier is je eBike altijd up-to-date en krijg je meer mogelijkheden.

Activity-tracking

Registreer je tocht- en fitnessgegevens zodra je wegrijdt. Bij iPhone-gebruikers synchroniseert de activity-tracking als ze dat willen bovendien alle gegevens zelfstandig met Apple Gezondheid. Als je een pauze neemt, wordt ook de registratie van je rit auto­matisch gepauzeerd.

Home-scherm

Op het Home-scherm krijg je een snel overzicht van alles wat belangrijk is. Of het nu de acculading, de resterende actieradius, de reeds gereden afstand of de volgende servicebeurt is: het Home-scherm toont je met doorlopend bijgewerkte eBike-gegevens overzichtelijk alles wat je weten moet.

In plaats van de vooraf ingestelde eBike-illustratie wordt nu, indien je eBike-fabrikant dit ondersteunt, jouw model eBike weergegeven in de eBike Flow-app

Individuele rijmodi

Pas de geselecteerde rijmodus precies aan je wensen aan: je kunt de rijmodi Race, Cargo, Turbo, Auto, Sport, Tour en Eco nauwkeurig afstellen om je meer ondersteuning te bieden of minder elektriciteit te verbruiken.

Download de app eBike Flow van Bosch voor Apple en Android

Drive units

De wens om mobiliteit op een nieuwe manier te beleven

Het smart systeem biedt je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende aandrijvingsvarianten. Met de Cargo Line, die speciaal voor bakfietsen is ontworpen, kun je bijvoorbeeld je eCargo bike veilig bedienen. De Performance Line kenmerkt zich vooral door zijn stille aandrijving en natuurlijke rijgevoel. Voor veeleisende tochten op de eMTB biedt de Performance Line CX je een bijzonder krachtige ondersteuning. De Performance Line Speed is ideaal voor regelmatig pendelen – hiermee kun je efficiënt langere afstanden afleggen met je speedpedelec.

Cargo Line – het smart systeem

Het slimme alternatief voor de auto

De Cargo Line is nu ook onderdeel van het smart systeem. Je profiteert van voordelen zoals het continu updaten van de componenten via updates over the air of het individualiseren van de rijmodi via de eBike Flow-app. De ondersteuning van de Cargo Line blijft zoals gewoonlijk sterk: hiermee kun je zware ladingen verplaatsen, zelfs steile hellingen op.

Sterke Cargo-modus

De Cargo-modus is ontworpen voor de speciale eisen van eCargo bikes. Deze brengt de maximale power – met 400 % van je zelf geleverde vermogen.

Veilig en comfortabel bedieningsgemak

De Auto-modus past tijdens het fietsen auto­matisch de ondersteuning aan. Als je remt, brengt het ABS je veilig tot stilstand.

Krachtige 85 Nm

Je eCargo bike wordt aangedreven met maximaal 85 Nm, zodat je zware ladingen kunt verplaatsen en moeiteloos heuvels kunt beklimmen.

Smart loopondersteuning en terugrolbeveiliging

De loopondersteuning en de auto­matische terugrolbeveiliging helpen ook om de controle te behouden bij het duwen.

Performance Line – het smart systeem

Krachtig, maar natuurlijk

De veelzijdige en bijna geruisloze Performance Line maakt nu ook deel uit van het smart systeem. Doe er je voordeel mee, blijf actief en blijf je omgeving verkennen. Met de eBike Flow-app kun je je eBike met updates over the air altijd up-to-date houden: gebruik de nieuwe rijmodus Auto-modus en geniet van de rit. Ondanks de krachtige ondersteuning biedt de drive unit een natuurlijk rijgevoel.

Nieuwe rijmodus

De nieuwe Auto-modus reageert op een snelheidsafname, bijvoorbeeld door beklimmingen en plotselinge tegenwind, en compenseert dit met de juiste ondersteuning.

Stille drive unit

Het uitgekiende aandrijvingsconcept van de Performance Line maakt een bijna geruisloze aandrijving mogelijk.

Multisensorenconcept

De ondersteuning past zich aan je rijstijl aan en is ideaal voor sportieve trektochten.

Updates over the air

De Performance Line is in het smart systeem volledig verbonden en blijft ook na aankoop up-to-date.

Krachtige 75 Nm

Het maximale koppel van 75 Nm heeft een duidelijke invloed op je rijgedrag.

Performance Line CX – het smart systeem

 Slim en krachtig voor de Uphill Flow

De Performance Line CX is een krachtige en dynamische aandrijving voor intuïtief bedieningsgemak en een uniek rijgevoel. Hij gaat samen met jou tot het uiterste, voor nog meer rijplezier op technisch veeleisend terrein. In het smart systeem is de drive unit volledig verbonden met de andere componenten van je eBike. Met de eBike Flow-app kun je digitale functies zoals activity-tracking en eBike Lock gebruiken en je eBike up-to-date blijven houden.

Updates over the air

De Performance Line CX in het smart systeem is volledig verbonden en blijft dus ook na aankoop up-to-date.

Krachtige 85 Nm

Het maximale koppel van 85 Nm heeft een duidelijke invloed op je rijgedrag.

Individuele rijmodi

In de eBike Flow-app kun je de rijmodi Eco, Tour, Sport en Turbo aan je wensen aanpassen.

Accu’s Moderne en veilige eBike-energieleveranciers voor elk doel.

PowerTubes

Voor de hoogste eisen op het gebied van vermogen en esthetiek: Bosch PowerTubes leveren voor elke tocht maximale energie. Dankzij de compacte afmetingen en minimalistische vormgeving passen ze perfect in het design van de eBike. Er zijn twee versies (horizontaal of verticaal), die direct door de fabrikant worden gemonteerd afhankelijk van het eBike-model. De geoptimaliseerde techniek staat garant voor zorgeloos rijplezier: de beveiliging voorkomt dat de accu eruit valt, maar de accu kan niettemin gemakkelijk worden uitgenomen. Bosch biedt in het smart system en in het Bosch eBike-systeem 2 telkens drie varianten van ingebouwde lithium-ion-accu’s, die met elk een eigen energie-inhoud alle toepassingsgebieden bestrijken.

NIEUW PowerTube 500

Chic geïntegreerd in het frame en de kleinste PowerTube in het accu-assortiment voor het smart systeem: de PowerTube 500 is de perfecte match voor minimalistische eBikes met een laag gewicht.

NIEUW PowerTube 625

Met de PowerTube 625 heb je de perfecte match gevonden voor je eMTB-avonturen en langere trektochten.

PowerTube 750

De krachtigste PowerTube met het grootste uithoudingsvermogen is gemaakt voor lange en veeleisende trail-avonturen! Daarmee is geen berg te steil en geen weg te lang.

PowerPacks

De veelzijdige energieleverancier: PowerPacks van Bosch zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Als frameaccu zitten ze dicht bij het zwaartepunt van de fiets. Dat heeft een positief effect op het rijgedrag. Voor fietsen met lage opstap is er de bagagedragervariant (alleen verkrijgbaar in het Bosch eBike-systeem 2), die nog meer vrijheid biedt bij het op- en afstappen. Opladen gebeurt in beide varianten heel eenvoudig: voor de laadprocedure met een Bosch charger kunnen de PowerPacks eenvoudig worden verwijderd of comfortabel op de fiets worden opgeladen. De hoogwaardige, duurzame eBike-accu’s van Bosch bieden een hoge energiedichtheid naast compacte afmetingen en een laag gewicht.

Factoren die de levensduur verkorten:

  • Intensief gebruik
  • Opslag bij meer dan 30 °C omgevingstemperatuur
  • Langdurige opslag in volledig volle of volledig lege toestand
  • Parkeren van de eBike in de felle zon

Factoren met een positief effect op de levensduur:

  • Geringe belasting
  • Opslag bij een temperatuur tussen 10 en 20 °C
  • Opslag in een ca. 30 tot 60% opgeladen toestand
  • Parkeren van de eBike in de schaduw of koele ruimte

Remotes en displays

Volledige ondersteuning ook op het stuur

Het smart systeem van Bosch eBike Systems biedt je verschillende displays en bedieningselementen om aan je behoeften te voldoen. Als je op weg bent met een eMTB, zijn de sportieve begeleider System Controller samen met de Mini Remote en de Kiox 300 ideaal voor jou. Als je vaak door de stad fietst met je eBike, zijn de LED Remote, Intuvia 100 en de SmartphoneGrip ideaal voor jou.

Intuvia 100

De makkelijk te begrijpen dagelijkse metgezel

Met de Intuvia 100 krijgt je een display dat intuïtief te bedienen is en waar je meteen mee overweg kan. Dankzij het grote lettertype is het display bijzonder overzichtelijk vormgegeven en biedt het je, samen met het schakeladvies, meer veiligheid en comfort tijdens het rijden. De bediening gebeurt intuïtief via de bedieningseenheid, zodat je handen veilig aan het stuur blijven.

Belangrijke rijgegevens

De Intuvia 100 geeft informatie over afstand, reisduur, actieradius, snelheid, tijd en rijmodus.

Exact accuniveau

De Intuvia 100 geeft tot op de procent nauwkeurig informatie over het laadniveau van de eBike-accu.

Nuttig schakeladvies

Binnenkort beschikbaar: krijg advies over wanneer je moet schakelen en vergroot op die manier je actieradius.

Kiox 300

Je smart display voor sportieve ritten

De Kiox 300 is het display voor het smart systeem en je intelligente en robuuste begeleider voor sportieve tochten. Hij kan intuïtief worden bediend met de LED Remote of de Mini Remote, is compact en heeft een spatwater- en stofbestendig kleurendisplay dat gemakkelijk kan worden afgelezen. Volledig verbonden in het smart systeem, krijgt het display continu nieuwe functies via de eBike Flow-app.

Je fitnessgegevens

Weergave van hoogtemeters, stijgingspercentage, vermogen, trapfrequentie en calorieën – met de Kiox 300 heb je jouw rit- en fitnessgegevens in beeld.

Ergonomische bediening

Bedien de Kiox 300 met de LED Remote of de minimalistische Mini Remote.

Nuttige ondersteuning

Activeer de slimme loopondersteuning inclusief terugrolbeveiliging – de Kiox 300 geeft je nuttige instructies.

Voortdurend nieuwe functies

Ook in de toekomst zal je eBike met het smart systeem voortdurend worden uitgebreid met nieuwe functies.

SmartphoneGrip

Je smartphone op het stuur

Maak van je smartphone eenvoudig in een eBike-display: Bevestig de SmartphoneGrip op het stuur, plaats je smartphone erop en open de eBike Flow-app. Terwijl je smartphone draadloos wordt opgeladen via de SmartphoneGrip, navigeert de eBike Flow-app je betrouwbaar naar je bestemming. Deze toont je alle belangrijke rijgegevens, van de snelheid tot het laadniveau van de eBike-accu en de aankomsttijd.

Rijgegevens via Flow-app

Het ritscherm toont je snelheid, het laadniveau van de eBike-accu en de resterende actieradius.

Ergonomische bediening

Bedien de eBike Flow-app comfortabel via de LED Remote of Mini Remote; beide handen blijven aan het stuur.

Stevig vast

Op asfaltwegen of verharde paden houdt de SmartphoneGrip de smartphone stevig op het stuur.

Volle smartphone-accu

Met de SmartphoneGrip kun je je smartphone opladen tijdens het rijden – draadloos of met een kabel.

System Controller

Minimalistische, robuuste bedieningseenheid

De System Controller is de bedieningseenheid voor eBikes met het smart systeem, teruggebracht tot de essentie. De opzettelijk beperkte hoeveelheid functies en informatie zorgt voor een snel overzicht en leidt niet af tijdens het rijden. De System Controller is naadloos in de bovenbuis geïntegreerd – daarmee heeft de toch al robuuste metgezel extra bescherming, valt hij nauwelijks op en is hij perfect voor sportieve toertochten en designgerichte eBike-fans.

Led-weergave

Leds geven in verschillende kleuren de rijmodus en het laadniveau van de accu aan in stappen van 10 %.

Verbonden in het smart systeem

De System Controller maakt je eBike smart en is de interface voor software-updates.

Ingebouwd in de bovenbuis

De System Controller valt nauwelijks op, is gemaakt van robuust materiaal en is beschermd tegen stoten en krassen.

Twee knoppen

Met slechts twee knoppen kun je de belangrijkste functies van je eBike bedienen: zet je eBike aan of uit en wijzig de rijmodus

Mini Remote

Mini Remote als aanvulling op de System Controller

Als extra bedieningspaneel vult de Mini Remote de System Controller aan, breidt hij het aantal functies uit en maakt hij een veilige bediening mogelijk. Hij wordt via Bluetooth verbonden met de System Controller en kan flexibel op het stuur worden gemonteerd. Dankzij de knoppen bij de duim blijven de handen steeds aan het stuur. Meer knoppen bieden meer functies: met de Mini Remote krijg je praktische functies zoals de smart loopondersteuning en kun je het licht van je eBike in- of uitschakelen.

Snel achteraf te monteren

De Mini Remote kan snel achteraf worden gemonteerd en wordt via Bluetooth verbonden met de System Controller.

Drie knoppen, meer functies

De knoppen op de Mini Remote hebben een dubbele functie: voor de rijmodus, de lichtfunctie en de smart loopondersteuning en voor de bediening van een display

Volledige flexibiliteit

De Mini Remote werkt met of zonder display. Bedien het ritscherm van de eBike Flow-app of je displayschermen.

Intuïtieve bediening

Korte afstand voor de duim en zacht aanvoelend antislip-oppervlak: De knoppen hebben pictogrammen en zijn intuïtief te gebruiken.

LED Remote

Volledig verbonden in het smart systeem

De LED Remote verbindt je eBike met de eBike Flow-app. Deze maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot alle belangrijke rijgegevens en is intuïtief in gebruik – je handen blijven veilig aan het stuur. Verander van rijmodus, gebruik de smart loopondersteuning en bedien je display of het ritscherm op je smartphone. Dankzij het smart systeem kun je met de LED Remote zelf updates voor je eBike uitvoeren.

Sensoren voor omgevingslicht

De verschillend gekleurde leds passen hun helderheid aan de omgeving aan, voor optimale leesbaarheid.

Onderdeel van het smart systeem

De LED Remote verbindt de eBike met de eBike Flow-app. Je kunt daar op elk moment je rijgegevens opvragen en delen.

Smart loopondersteuning

Met de LED Remote kun je handige ondersteuningen activeren, zoals de loopondersteuning en de terugrolbeveiliging.

Ergonomische bediening

De LED Remote kan op jou persoonlijk worden afgestemd en imponeert met zijn optimale ergonomie en intuïtieve bediening.

eBike-Oplader

Bosch chargers zijn handzaam, licht en robuust. De behuizingen zijn gemaakt zonder ventilatiesleuf, zodat de laders beschermd zijn tegen vuil en modder. Waar uw reis u ook naartoe gaat: Met de 2 A Compact Charger, 4 A Standard Charger of de nieuwe 6 A Fast Charger heeft Bosch drie modellen ontwikkeld die de eBike snel en betrouwbaar van stroom voorzien.

Smart System Charger 4a

4A Charger: Snelle energie

De 4A Charger is de perfecte lader met vele voordelen: Hij laadt snel, is gebruiksvriendelijk en ziet er mooi uit. De kleine en compacte lichtgewicht is ideaal voor onderweg en voorziet de PowerTube 750 in een minimum van tijd van de nodige energie: in zes uur een volledige lading, voor een acculading van 50% is iets meer dan twee uur nodig. Een goede gelegenheid voor een aangename tussenstop voor wat rust.

Bosch eBike Innovations 2023 lancering