Clicks 'n' Bricks

Een website kan geen lekkeband repareren, je derailleur of zadelhoogte afstellen,  een kopje koffie schenken of een goed gesprek aangaan over die ene keer toen je bijna die ene wedstrijd won. Lokale fietsenwinkels zijn het hart en de ziel van het wielrennen en de fiets gemeenschap.

Mr Eric Bjorling.


De   fysieke winkel   is nog altijd de populairste aankoopplek. Dat blijkt uit een rapport van marketing- en consultancyfirma A.T. Kearney. Zo gaat 61 procent het liefste naar een   fysieke winkel   om producten aan te schaffen. 


Volgens A.T. Kearney zijn fysieke winkels voor sommige categorieën belangrijker dan voor andere. Cosmetica, mode, levensmiddelen en kantoorbenodigdheden worden nog altijd sneller in fysieke winkels aangeschaft. " de shopper hecht er waarde aan om het product te ervaren, vast te houden of terug te brengen naar de winkel ”, licht topman Dan Farmer toe. 

Consumenten ervaren verschillende stadia bij het kopen van een product, zoals oriëntatie, keuren/ervaren, aankoop of aflevering en een after sales-experience. Digitale kanalen spelen voornamelijk een rol in de oriëntatiefase, terwijl fysieke winkels in alle fases aanwezig zijn. 

Bron:  RetailNews

Dit is de top tien redenen waarom mensen graag winkelen in een fysieke winkel:

1.       Deskundig en professioneel advies

2.       Het product kunnen beoordelen

3.       Plezier tijdens het winkelen

4.       Product snel in bezit

5.       Winkelen combineren met andere activiteiten

6.       Levertijd van producten

7.       Klantenservice

8.       Probleemloos ruilen en terugbrengen

9.       Veiligheid bij het betalen

10.    Eenvoudig producten vergelijken

Bron: frankwatching.com

Wij hebben hier als voorbeeld twee vergelijkingen tussen een van de grootste web winkels van Nederland en onze  fysieke winkel fietsplus Tinus van Overveld.  Zoals u kunt zien gaat het bij fietsen niet alleen om de aanschaf. Serivce is zeker zo belanglijk om u mobiel te houden. En dat doen wij met plezier !

Cortina U4 Transport 2016 Sparta M8e 2016