• Blog

Jouw fiets staat altijd voor klaar

Wist je dat er in Nederland meer fietsen zijn dan mensen? Echt waar! En dit geeft eigenlijk al direct aan hoe waardevol dit product is. Het woord ‘product’ geeft eigenlijk veel te weinig waarde aan de fiets. Een fiets is bijzonder en dat hebben wij niet altijd in de gaten. Het is vervoersmiddel nummer 1 in Nederland! Men zegt dat in 1771 in Parijs werd geëxperimenteerd met de eerste loopfiets. Moet je kijken hoelang de fiets al bestaat.

Een fiets heeft een verhaal

Ik denk dat iedereen die ik tegen kom wel een fiets in zijn/haar schuur heeft staan. En deze fiets is van waarde. Misschien ben jij je er niet zo van bewust, maar ook jouw fiets heeft een eigen verhaal. Denk daar maar eens over na. Misschien heb jij je fiets nog wel van de middelbare school, waar je mee door wind en regen hebt gefietst. Die jou naar huis bracht lachend met vrienden, of misschien wel vanuit de stad, slingerend over de weg. Of juist heerlijk met je kindjes voor en achterop door de straten fietsen. Iedere fiets heeft een eigen verhaal.

Afscheid nemen

Dit zie ik ook in onze winkel wanneer mensen gebruik maken van onze inruilactie. Misschien heb jij ook weleens je fiets bij ons ingeruild en geprofiteerd van onze actie. Ik zie in ieder geval vaak mensen die toch nog even afscheid willen nemen. Dit zijn kinderen die het moeilijk vinden hun kleine fietsje achter te moeten laten, mensen die hun fiets inleveren die eigenlijk al meer dan 25 jaar van dienst in geweest, maar ook mensen die een dierbare zijn verloren en graag de fiets van hun overleden man of vrouw willen inleveren. Dit zijn, soms onbewust, emotionele momenten voor deze mensen. En ik vind het daarom ook belangrijk stil te staan bij het afscheid. Goed afscheid nemen van iets dierbaars, misschien wel een stukje van jezelf. De fiets kan meer emotionele waarde hebben dan je denkt!

Ik vertel tijdens dit afscheid nemen dat de fiets die zij inruilen met een eigen verhaal een tweede leven gaat krijgen. En in onze wegwerpmaatschappij vind ik dit extra belangrijk. De fietsen die mijn klanten inleveren worden verkocht om weer een nieuw verhaal mee te maken. En dit kan van alles zijn. Van Afrika tot aan Letland of gewoon hier in Nederland of België. En ik zie dat mijn klanten dit fijn vinden om te horen.

Vrijheid en Blijheid

Maar naast het afscheid nemen zie ik ook emoties ontstaan van blijheid in onze winkel. En dat is ontzettend mooi om te zien. Dat kunnen kinderen zijn van 5 of 6 jaar, maar ook jongeren van 16 of volwassenen van 50. Zo kwam er een mevrouw van 65 jaar voor het eerst in haar leven een splinternieuwe fiets kopen. Ik had de fiets vooraan in de winkel voor haar klaarstaan. Ze mocht eerst een testrit maken om te kijken of de fiets 100% bij haar paste. Dit vond ze al geweldig. Toen ze terug de winkel in kwam keek ze haar man aan en de tranen rolde over haar wangen. De elektrische fiets die zij had uitgekozen maakte veel in haar los. Ze was zo enorm blij met haar eerste nieuwe fiets, helemaal voor haarzelf. Een echt waardevol cadeau waar ze nog jarenlang van kan genieten samen met haar man. Ik krijg kippenvel op zulke momenten en zie dat de fiets die ik verkoop zoveel meer waarde heeft. En daar doe ik het voor! Mensen blij mijn winkel uitzien lopen is het mooiste wat er is.

Dank je wel.

Op jouw fietsplezier!

Vanaf nu zijn wij weer geopend. Je mag dus weer zonder afspraak bij ons langskomen in de winkel. Uiteraard nemen wij alle maatregelen om jouw winkelbezoek zo veilig mogelijk te maken. Wij hopen je snel weer te zien!

X