• Verzekering

Verzekering

FIETSVERZEKERING ENRA

Of u nu fietstochten maakt voor uw plezier of uw fiets gebruikt voor woon-werkverkeer, uw fiets brengt u waar en wanneer u wilt. Dat geeft u vrijheid. En dat wilt u graag zo houden.

Helaas is schade aan uw fiets of nog erger, fietsdiefstal, niet geheel te voorkomen. Als u dit overkomt wilt u graag snel en goed geholpen worden. Dat kan met de fietsverzekering van ENRA. Wij zorgen dat u na schade of diefstal snel weer mobiel bent. Zo verzekert u zich van onbezorgd fietsplezier.

Met de ENRA fietsverzekering kunt u uw fiets – nieuw en gebruikt – verzekeren. Ook accessoires zijn mee te verzekeren. Met de ENRA fietsverzekering is uw fiets wereldwijd verzekerd.

KIES DE VERZEKERING DIE BIJ U PAST

ENRA heeft twee verzekeringspakketten voor uw fiets en E-bike:

Bij de diefstalverzekeringen van ENRA voor fietsen en E-bikes is het belangrijk dat u in het bezit bent van 2 sleutels van uw fietsslot.

Als uw fiets gestolen wordt, moet u bij ons 2 sleutels inleveren. Ten minste 1 van die sleutels moet normale gebruikssporen hebben. Wat betekent dat deze sleutel gebruikt is. Daarnaast moet het slot voldoen aan de door ons gestelde veiligheidseisen. Het moet een slot zijn wat door de stichting ART goedgekeurd is en voorzien is van minimaal 2 sterren.

Wat moet u doen als u een sleutel verliest?

Dan moet u ENRA op de hoogte stellen dat u 1 van de originele sleutels verloren bent én u moet zelf een nieuwe fietssleutel bestellen. Dit mag bij de producent van het slot, of via ons site onder sleutel service. U kunt aan ENRA doorgeven dat u een sleutel bijbesteld hebt via www.enra.nl/zelf-regelen. Bestel de sleutel zo snel mogelijk en geef dit direct aan ons door. Pas dan is uw fiets weer goed verzekerd tegen diefstal!

Wat zijn de gevolgen als u dit niet doen?

Als u niet in het bezit bent van 2 sleutels óf als u niet aan ons doorgegeven heeft dat u een sleutel verloren bent en dat u een kopie besteld heeft, dan ben u niet verzekerd als uw fiets gestolen wordt! ENRA kan in dat geval uw schadeclaim afwijzen. Een fietsverzekering is een fraudegevoelig product. Ons tweesleutelbeleid is een manier om fraude zo goed mogelijk te voorkomen. Deze werkwijze is in lijn met een uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Geldt dit ook voor een racefiets of mountainbike?

Voor een racefiets of een mountainbike geldt dit niet. Deze fietsen hebben een aparte verzekering met aparte voorwaarden bij diefstal.

Ik heb een elektronisch slot, mag dat ook?

Ja, er bestaan ook 2** goedgekeurde elektronische sloten. Of uw elektrische slot een 2** ART goedkeuring  heeft kunt u zien op de website van stichting ART. Wat voor ons belangrijk is, is dat er een zogenaamd logfile overhandigd kan worden. Deze logfile moet aantonen of de fiets wel of niet op slot heeft gestaan tijdens de diefstal.

Ik heb een ander slot en ik twijfel of dat mag, wat nu?

Neemt u even contact met ons op en wij laten u weten of uw slot door ons geaccepteerd wordt.

  • ENRA Basis
  • ENRA Optimaal

Zo kiest u zelf wat u verzekert én tegen welke prijs u dit verzekert. Hieronder ziet u het verschil tussen de dekkingen in een overzicht.

DEKKINGEN FIETS EN E-BIKE VERZEKERING

ENRA heeft twee verzekeringspakketten voor uw fiets en E-bike: ENRA Basis en ENRA Optimaal. Zo kiest u zelf wat u verzekert én tegen welke prijs u dit verzekert.

ENRA BASIS (DIEFSTAL)

Wilt u uw fiets of E-bike voordelig tegen diefstal verzekeren? Dan is ENRA Basis een goede keuze. Dit is een diefstalverzekering zonder extra’s. Omdat uw fiets na verloop van tijd minder waard wordt, vindt bij ENRA Basis vanaf het eerste jaar afschrijving plaats. Wordt uw fiets gestolen? Dan heeft u recht op de aanschafwaarde min de afschrijving.

Afschrijvingen bij de Basis dekking

  • 1e jaar = 15%
  • 2e jaar = 20%
  • 3e jaar = 25%
  • 4e jaar = 35%
  • 5e jaar = 50%

Afschrijving accu bij de Basis dekking

Als uw fiets teruggevonden wordt na diefstal én er zit schade aan uw accu als gevolg van de diefstal, geldt een afschrijving van 1,5% per maand.

Eigen risico bij de Basis dekking

Bij de diefstaldekking geldt geen eigen risico.

ENRA OPTIMAAL DEKKING (DIEFSTAL OF CASCO)

Met ENRA Optimaal kiest u voor onze meest uitgebreide verzekering voor uw fiets of E-bike. Zo kunt u altijd en overal onbezorgd fietsen. Met ENRA Optimaal kunt u kiezen uit een diefstal- of een cascodekking.

ENRA OPTIMAAL (DIEFSTAL)

Met ENRA Optimaal Diefstal bent u verzekerd tegen diefstal. Er vindt geen afschrijving plaats op de fiets gedurende de verzekerde periode. Of uw fiets nu in het eerste of het laatste jaar van de verzekering wordt gestolen, bij ENRA Optimaal krijgt u een nieuwe, gelijkwaardige fiets vergoed.

ENRA OPTIMAAL (CASCO)

Kiest u voor ENRA Optimaal Casco? Dan bent u verzekerd tegen diefstal en schade. Ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittendenverzekering én ENRA Pechhulp Europa zijn standaard inbegrepen bij deze verzekering.

Afschrijving accu bij de Optimaal dekking

Bij diefstal van de accu, of schade aan de accu geldt een afschrijving van 0,75% per maand.

Eigen risico bij de Optimaal dekking

Bij de diefstaldekking geldt geen eigen risico. Bij de cascodekking geldt een eigen risico van € 35 per schade.

ENRA PECHHULP

ENRA PECHHULP EUROPA

Pech zit in een klein hoekje en komt altijd ongelegen. ENRA Pechhulp zorgt ervoor dat u bij pech direct wordt opgehaald (samen met uw fiets) en wordt teruggebracht naar het beginpunt van uw fietsrit.

Onze pechhulpservice repareert uw fiets niet, maar het is een strandingsdienst.

ENRA Pechhulp is geldig in heel Europa. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Bij ENRA Optimaal Casco is ENRA Pechhulp standaard meeverzekerd. Maar ENRA Pechhulp is ook los verkrijgbaar, u hoeft hiervoor geen ENRA Fietsverzekering af te sluiten.

Als u alléén een pechhulpdekking wilt afsluiten, kunt u dit doen via de rijwielhandelaar.

VERHAALSRECHTSBIJSTAND (BIJ OPTIMAALVERZEKERING)

Een vast onderdeel van de Optimaalverzekering is de verhaalsrechtsbijstandverzekering. In de voorwaarden staat de dekking als volgt omschreven.

Rechtsbijstand wordt verleend, als een verzekerde:

  • In het kader van een verkeersongeval waarbij de fiets betrokken was, aanspraken op schadevergoeding jegens wettelijk aansprakelijke derden wil doen gelden, zo nodig in rechte aanhangig wil maken en de ter zake geboden maatregelen wil doen nemen
  • in het kader van een verkeersongeval waarbij de fiets betrokken was, zich wil laten bijstaan in een tegen hem gerichte strafvervolging, bij het onderzoek daarvan en ter zake van alle in verband daarmee tegen hem genomen maatregelen
  • zijn belangen wil doen behartigen, indien deze zouden kunnen worden geschaad door overheidsmaatregelen in het kader van het verkeers(straf)recht, zoals inbeslagneming van de verzekerde fiets

Welk bedrag maximaal verzekerd is, kunt u lezen in de voorwaarden verhaalsrechtsbijstandverzekering.

ONGEVALLEN OPZITTENDENVERZEKERING (BIJ OPTIMAALVERZEKERING)

Bij de Optimaalverzekering is altijd een ongevallen opzittendenverzekering meeverzekerd.

De voorwaarden van deze verzekering vindt u bij de downloads. Hierin kunt u precies lezen wat er uitgekeerd wordt en wat er verzekerd is.

© Tinus van Overveld - Gemaakt door Cees & Co