Alles over Bosch

  Motors

  De ideale aandrijving voor elke toepassing

  Harmonieus of krachtig? Het belangrijkste is dat het natuurlijk aanvoelt. Het Bosch-rijgevoel geeft je een unieke eBike-belevenis. Drie sensoren meten meer dan 1.000 keer per seconde de trapkracht, trapfrequentie en snelheid. Dit maakt een organisch samenspel tussen jo

  Sportief rijden en langere afstanden, overwegend op verharde wegen en straten.

  Stad

  Ontspannen rijden of pendelen op verharde wegen of fietspaden in het dagelijks leven.

  Platteland

  Comfortabel rijden of pendelen, hoofdzakelijk op verharde wegen en fietspaden met gematigde hellingen.

  Toertochten

  Sportief rijden en langere afstanden, overwegend op verharde wegen en straten.

  Bergen

  Zeer sportief rijden in uitdagend terrein en op onverharde wegen.

  Active Line

  Max. draaimoment
  Een maximaal draaimoment van 40 Nm zorgt voor een harmonieus ondersteunende acceleratie.

  Max. aandrijving
  Zachte ondersteuning, perfect voor stedentrips.

  Drive Unit
  Gematigd gedoseerde ondersteuning voor meer mobiliteit in het dagelijks leven tot maximaal 25 km/h.

  Active Line Plus

  Max. draaimoment
  Een maximaal draaimoment van 50 Nm zorgt voor een harmonische dynamische acceleratie.

  Max. aandrijving
  Voldoende ondersteuning, perfect voor stedentrips of lichte ritten.
  Drive Unit
  Perfect gedoseerde ondersteuning voor meer mobiliteit in het dagelijks leven tot maximaal 25 km/h.

  Performance Line Cruise

  Max. draaimoment
  Een maximaal draaimoment van 65 Nm. Maakt sportieve acceleratie mogelijk, ook bij een hoge trapfrequentie.

  Maximale ondersteuning
  Dynamisch, ideaal voor lange sportieve ritten.

  Drive Unit 
  Ondersteunt tot 25 km/u.

  Performance Line CX

  Max. draaimoment
  Met een draaimoment van 85 Nm. Voor krachtige acceleratie en een compacte constructie.

  Max. aandrijving
  Continue ondersteuning voor de fietser maakt een krachtige aandrijving, snelle sprints en zeer sportief rijgedrag mogelijk.

  Drive Unit 
  Zelfs op steile bergritten krachtige ondersteuning tot 25 km/u.

  Performance Line Speed

  Max. draaimoment
  Tot 85 Nm zorgt voor een sportief rijgevoel.

  Maximale ondersteuning
  Dynamisch, ideaal voor lange sportieve ritten.

  DriveUnit
  Ondersteunt tot 45 km/u.

  Accu’s energie voor de flow

  Accu’s van Bosch zijn een efficiënte energiebron met een groot uithoudingsvermogen. Dankzij hun enorme reikwijdte, lange levensduur en intelligente battery management system behoren de lithium-ion-accu’s van Bosch tot de modernste op de markt. De eBike-accu’s van Bosch combineren een laag gewicht met ergonomisch design en bedieningsgemak. Het battery management system van de hoogwaardige lithium-ion-accu’s herkent mogelijke storingsbronnen en beschermt de cellen tegen overbelasting. Voor alle eisen en elk type eBike is er een passende accu, variërend van bagagedragervariant en frameaccu tot inbouwoplossing. De DualBattery is perfect voor toerfietsers, langeafstandsforenzen en fietskoeriers. De combinatie van twee Bosch-accu’s levert tot 1.250 wattuur.

  Power Packs

  De veelzijdige energieleverancier: PowerPacks van Bosch zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Als frameaccu zitten ze dicht bij het zwaartepunt van de fiets. Dat heeft een positief effect op het rijgedrag. Voor fietsen met lage opstap is er de bagagedragervariant, die nog meer vrijheid biedt bij het op- en afstappen. Opladen gebeurt in beide varianten heel eenvoudig: voor de laadprocedure met een Bosch charger kunnen de PowerPacks in een handomdraai worden verwijderd of comfortabel op de fiets worden opgeladen. De hoogwaardige, duurzame eBike-accu’s van Bosch bieden naast compacte afmetingen en een laag gewicht, de hoogste energiedichtheid, van 300, 400, 500wh.

  Power Tubes

  Voor de hoogste eisen op het gebied van prestaties en esthetiek: Bosch PowerTubes leveren voor elke tocht maximale energie. Dankzij de compacte afmetingen en minimalistische vormgeving passen ze perfect in het design van de eBike. Er zijn twee versies (horizontaal of verticaal), die direct door de fabrikant worden gemonteerd afhankelijk van het eBike-model. De geoptimaliseerde techniek staat garant voor zorgeloos rijplezier: de beveiliging voorkomt dat de accu eruit valt, maar de accu kan niettemin gemakkelijk worden uitgenomen. Bosch biedt drie varianten ingebouwde lithium-ion-accu’s, die met verschillende energie-inhoud alle toepassingsmogelijkheden dekken

  Voor de stad

  De PowerPack 300

  De ideale begeleider voor korte plezierritjes: De PowerPack 300 is de betrouwbare en duurzame energieopslag zonder memory-effect en met minimale zelfontlading. Ingebouwd als frameaccu zit de PowerPack dicht bij het zwaartepunt van je eBike en zorgt deze voor meer stabiliteit. Bij fietsen met een lage opstap wordt de variant als bagagedrageraccu toegepast. Ongeacht waar de accu’s zijn bevestigd, het verwijderen en laden van de accu aan het dichtstbijzijnde stopcontact werkt heel eenvoudig. De PowerPack 300 is als frame- en als bagagedrageraccu verkrijgbaar voor alle productlijnen.

  Voor het extra rondje

  De PowerPack 400

  Of u nu op bezoek gaat bij vrienden, een tocht door de natuur maakt in de frisse lucht of bestellingen bezorgt met de eBike: De PowerPack 400 levert de benodigde energie. De lichte lithium-ion-accu kan eenvoudig worden in- en uitgebouwd of gemakkelijk via het oplaadcontact op de eBike worden geladen. Dankzij zijn duurzaamheid, het ergonomische design en het bedieningsgemak is de PowerPack 400 een betrouwbare en krachtige metgezel. De PowerPack 400 is als frame- en als bagagedrageraccu verkrijgbaar voor alle productlijnen.

  Voor lange afstanden

  De PowerPack 500

  De Bosch PowerPack 500 is bij gelijke afmetingen nauwelijks zwaarder dan de PowerPack 400 en maakt grotere actieradiussen mogelijk. Om half op te laden heeft de lithium-ion-accu ongeveer twee uur nodig, volledig opgeladen is de PowerPack 500 in ca. 4,5 uur met de Bosch Standard Charger. Onder gunstige omstandigheden zijn met één lading en de Performance Line Cruise in de mix tochten tot 90 kilometer mogelijk. De PowerPack 500 is voor alle productlijnen als frame- en als bagagedrageraccu verkrijgbaar.

  Voor elke stijl

  De PowerTube 400

  De nieuwe PowerTube 400 geeft je stijlvolle citybike een duwtje in de rug en sluit dankzij de compacte afmetingen en minimalistische vormgeving perfect aan bij het design. Horizontaal of verticaal gemonteerd zorgt de 2,9 kilo lichte lithium-ion-accu voor onbezorgd rijplezier. De geoptimaliseerde techniek van de lithium-ion-accu’s die in het frame kunnen worden ingebouwd staat garant voor zorgeloos rijplezier. Een borging voorkomt dat de accu uit het frame valt, zelfs op hobbelig terrein. De accu’s kunnen niettemin heel makkelijk worden uitgenomen.

  Voor elke stijl

  De PowerTube 400

  De nieuwe PowerTube 400 geeft je stijlvolle citybike een duwtje in de rug en sluit dankzij de compacte afmetingen en minimalistische vormgeving perfect aan bij het design. Horizontaal of verticaal gemonteerd zorgt de 2,9 kilo lichte lithium-ion-accu voor onbezorgd rijplezier. De geoptimaliseerde techniek van de lithium-ion-accu’s die in het frame kunnen worden ingebouwd staat garant voor zorgeloos rijplezier. Een borging voorkomt dat de accu uit het frame valt, zelfs op hobbelig terrein. De accu’s kunnen niettemin heel makkelijk worden uitgenomen.

  Voor alle vereisten

  De PowerTube 500

  Met de PowerTube 500 kun je ook op trekkingbikes en eMountainbikes gerust lange afstanden afleggen. De accu sluit dankzij de compacte afmetingen en minimalistische vormgeving perfect aan bij het design van de eBike. De geoptimaliseerde techniek van de lithium-ion-accu’s die in het frame kunnen worden ingebouwd staat garant voor zorgeloos rijplezier. Een borging voorkomt dat de accu uit het frame valt, zelfs op hobbelig terrein. De accu’s kunnen niettemin heel makkelijk worden uitgenomen.

  Factoren die de levensduur verkorten:

  • Intensief gebruik
  • Opslag bij meer dan 30 °C omgevingstemperatuur
  • Langdurige opslag in volledig volle of volledig lege toestand
  • Parkeren van de eBike in de felle zon

  Factoren met een positief effect op de levensduur:

  • Geringe belasting
  • Opslag bij een temperatuur tussen 10 en 20 °C
  • Opslag in een ca. 30 tot 60% opgeladen toestand
  • Parkeren van de eBike in de schaduw of koele ruimte

  Displays

  Volledige ondersteuning op het stuur

  Voor elke type fietser de perfecte begeleider: met de Purion, de Intuvia, de Kiox, de Nyon en de SmartphoneHub heeft Bosch vier boordcomputers en samen met COBI.Bike twee smartphone-oplossingen in het productassortiment en daarmee ook voor alle behoeften en wensen een passend display.

  Om de verschillende displays te kunnen vergelijken en de beste persoonlijke keuze te maken, is het nuttig om onderscheid te maken tussen verbonden en niet-verbonden displays. De Purion en de Intuvia zijn de juiste keuze voor fietsers die een eenvoudig te bedienen display willen: voor een snelle en bijzonder overzichtelijke blik op de belangrijkste rijgegevens. Wie graag routes wil plannen en rijgegevens wil registreren en analyseren, kiest voor een verbonden Bosch display – voor de perfecte Connected Biking-belevenis. De Kiox – klein, robuust en verbonden met de wereld van Bosch eBike Connect – biedt alle functies die een sportief ingestelde fietser nodig heeft. De nieuwe Nyon is het alles-in-één display en combineert volledig verbonden navigatie, eBike-bediening en fitnesstrainer in één apparaat.

  Purion

  Klein en overzichtelijk

  Design ontmoet functionaliteit: De Purion is de minimalistische boordcomputer voor iedereen die op het fietsstuur een nette uitstraling wil, of de boordcomputer nu in de stad wordt gebruikt of daarbuiten. Tijdens het rijden krijg je met een klik van de duim alle belangrijke informatie en houd je beide handen aan het stuur. Vijf verschillende rijmodi geven je in iedere situatie de juiste ondersteuning.

  Intuvia

  Intuïtieve schakelcentrale

  Het Intuvia-display is bij alle lichtomstandigheden perfect leesbaar en de eBike is makkelijk en intuïtief te bedienen. Dankzij de afzonderlijke bedieningseenheid blijven je handen veilig aan het stuur en dankzij het schakeladvies fiets je altijd in de juiste versnelling: dat ontziet de accu en vergroot je actieradius. Met de Intuvia heb je alle rijgegevens altijd goed voor ogen.

  Kiox

  Klein display, grootse prestaties

  Klein, verbonden en baanbrekend: de Kiox biedt sportief ingestelde eBikers via de smartphone-app eBike Connect toegang tot de digitale wereld en navigeert ze bovendien naar de gewenste bestemming. Op het robuuste kleurendisplay hebben eBikers de route en hun rijgegevens voortdurend in het zicht – en dankzij de afzonderlijke bedieningseenheid de eBike altijd onder controle. De Kiox registreert de ritten en stuurt alle relevante gegevens via de met Bluetooth verbonden smartphone ook naar de online-portal eBike Connect. Met een via Bluetooth verbonden hartslagmeter kan bovendien de training optimaal worden afgestemd. Dat maakt de Kiox tot de perfecte metgezel – voor sportieve tochten en voor het avontuur van Connected Biking.

  Nyon

  Veelzijdig en gewoon slim

  Met de nieuwe Nyon kun je jouw volledig verbonden eBike-belevenis beginnen. Via de eBike Connect App is de Nyon verbonden met de smartphone en wisselt deze gegevens over routes en activiteiten uit. Het kleurendisplay ondersteunt je als intelligente wegwijzer bij het verkennen van onbekende gebieden en met fitnessgegevens als persoonlijke trainer. Via het touchscreen kun je de alles-in-één boordcomputer intuïtief en eenvoudig bedienen. Tijdens het rijden wordt de boordcomputer via de afzonderlijke bedieningseenheid bediend. Of het nu gaat om lange tochten of korte dagelijkse ritjes: met het robuuste en uitstekend leesbare display ben je optimaal uitgerust voor alle uitdagingen en elk weertype. De nieuwe boordcomputer Nyon – een generatie slimmer, intuïtiever en verbondener. Zo voelt Connected Biking.

  eBike-Oplader

  Bosch chargers zijn handzaam, licht en robuust. De behuizingen zijn gemaakt zonder ventilatiesleuf, zodat de laders beschermd zijn tegen vuil en modder. Waar uw reis u ook naartoe gaat: Met de 2 A Compact Charger, 4 A Standard Charger of de nieuwe 6 A Fast Charger heeft Bosch drie modellen ontwikkeld die de eBike snel en betrouwbaar van stroom voorzien.

  Compact Charger 2a

  De Compact Charger is de ideale oplader voor alle eBikers die veel onderweg zijn. Hij weegt minder dan 600 gram en heeft 40% minder volume dan de standard oplader – zo past hij in iedere zadeltas. De Compact Charger kan met netspanningen van 110 tot 230 volt ook worden gebruikt in de VS, Canada en Australië.

  Standard Charger 4a

  De robuuste en functionele 4 A Standard Charger is de allrounder onder de opladers van Bosch. Deze biedt een ideale combinatie van vermogen, gewicht en afmetingen, en is veelzijdig inzetbaar.

  Fast Charger 6a

  De Fast Charger is op dit moment de snelste eBike-lader in zijn klasse en voorziet de eBike-accu binnen de kortste tijd van energie. Na slechts drie uur zijn de krachtige PowerTube 500 of PowerPack 500 weer volledig opgeladen. Voor 50 % van de acculading heeft de Fast Charger slechts iets meer dan 1 uur nodig. Dit maakt het de perfecte lader wanneer u snel opgeladen op de weg wilt. De Fast Charger is ideaal voor eBikes die veel worden gebruikt en vaak worden opgeladen.

  © Tinus van Overveld - Gemaakt door Cees & Co