Alles over Giant’s Hybrid Cycling Technology

Hybrid Cycling Technology is een geheel van geïntegreerde e-bike technologieën. Dit omvat Giant’s SyncDrive motoren, RideControl en RideDash bedieningsunit en EnergyPak accu’s. Samen combineren ze elektrische kracht met menselijke kracht om een slimme, natuurlijke en krachtige rijervaring te creëren. Bekijk voor meer informatie onze e-bike technologiegidsen hieronder.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN

SLIMME TOEPASSINGEN

Giant’s RideControl bedieningsunits maken het gemakkelijk om tussen ondersteuningsstanden te schakelen en belangrijke ritgegevens te bekijken, zoals accuniveau, snelheid, afstand en gps. Je kunt navigatiefuncties gebruiken, jouw rit registreren, fitnessdoelen instellen en systeemgegevens bekijken.

NATUURLIJK RIJGEVOEL

Giant’s SyncDrive motoren detecteren automatisch trapfrequentie en kracht, samen met snelheid en motorrotatie. De SyncDrive motor levert vermogen op basis van de input van de berijder en de gekozen ondersteuningsmodus. Deze gemotoriseerde ondersteuning sluit naadloos aan op de input van de berijder, zodat het trappen soepel en natuurlijk aanvoelt.

KRACHTIGE ONDERSTEUNING

Geavanceerde motortechnologieën en accu’s helpen jou met minder inspanning verder en sneller te rijden. Giant bieden tot 360% extra ondersteuning en bieden motoren voor elke rijstijl, van woon-werkverkeer en recreatief rijden tot high-performance trail- en raceritten. Giant’s EnergyPak accu’s bieden een langdurig bereik en dankzij slimme technologieën is het opladen snel en gemakkelijk.

Ridecontrol APP

De geheel nieuwe RideControl App heeft een verbeterde gebruikersinterface en betrouwbaarheid. Nieuwe functies zijn onder meer de aanpasbare gegevensvelden in het ritsscherm en een automatische upload naar Strava.

Met de RideControl App is het nu mogelijk om jouw motorinstellingen af te stemmen en een ondersteuningsverhouding te kiezen die het meest geschikt is voor jouw rijstijl en terrein. Je kunt kiezen tussen sterkere, agressievere prestaties of afstemmen voor een comfortabelere rit: het is aan jou. De motor wordt geleverd met standaardinstellingen en is instelbaar met de app.

Gebruik de RideControl-app voor stapsgewijze navigatie die speciaal is ontworpen voor de fiets. Als jouw E-Bike is uitgerust met een compatibel RideControl EVO-display, kun je de turn-by-turn navigatie synchroniseren met je display, zodat je jouw telefoon niet bij de hand hoeft te houden.

Download de app Ridecontrol van Giant voor Apple en Android

Drive units

SMART ASSIST AUTOMATISCHE ONDERSTEUNING

Smart Assist zorgt ervoor dat je tijdens het rijden niet meer hoeft te wisselen tussen ondersteuningsstanden, zodat je optimaal kunt genieten van de rit. Het is vergelijkbaar met een automatische transmissie in een auto en biedt automatisch de juiste ondersteuning. Dit intelligente systeem maakt gebruik van meerdere sensoren en geavanceerde algoritmen om de optimale hoeveelheid kracht te bepalen die een fietser nodig heeft. Het resultaat is een extreem soepele, natuurlijke en plezierige rijervaring.

Deze technologie maximaliseert ook de efficiëntie door het gebruik van onnodige energie te voorkomen. En omdat het de juiste trapondersteuning biedt op het juiste moment zorgt het ook dat je als berijder efficiënt rijdt. Kortom, Smart Assist zorgt ervoor dat je minder hoeft na te denken en meer kunt genieten van je rit.

SYNCDRIVE SPORT

Met vijfondersteuningsstandingen en een support tot 350% is de Giant SyncDrive Sport de ideale E-Bike motor voor sportievere doeleinden. Daarnaast heeft deze krachtige motor een koppel van 70 Nm en snelle reactietijd van 500 milliseconden. Hierdoor levert de Giant SyncDrive Sport zelfs op lage snelheid een hoog vermogen. Net als de Syncdrive Life motor biedt de Syncdrive sport motor automatische automatische ondersteuning. Het resultaat is een krachtige, snelle en stabiele rijervaring bij elke rit!

VOORDELEN VAN SMART ASSIST

INTELLIGENTE ONDERSTEUNING
De combinatie van Smart Assist-technologie en de onmiddellijke reactie van de SyncDrive-motor zorgt voor een soepele en krachtige rijervaring.

NATUURLIJK RIJGEVOEL
De slimme sensoren meet de hoeveelheid kracht die op de pedalen wordt uitgeoefend, zodat de motor de natuurlijke rijstijl kan nabootsen en indien nodig extra ondersteuning kan bieden.

EFFICIËNT
Smart Assist-technologie maximaliseert de energie-efficiëntie voor zowel de berijder als de EnergyPak accu’s.

VOORDELEN VAN SYNCDRIVE SPORT

Korte reactietijd

De SyncDrive Sport motor schakelt onmiddellijk in wanneer er kracht op de pedalen wordt uitgeoefend. Dit helpt de rijder bij het accelereren en biedt betrouwbare prestaties op steile hellingen en moeilijke omstandigheden.

Natuurlijke ondersteuning

De SyncDrive Sport-motor produceert een natuurlijke en lineaire ondersteuning. Dit betekent dat de kracht geleidelijk wordt opgevoerd, als een natuurlijke uitbreiding van de menselijke kracht.

Tunable Power

Met een maximaal koppel van 70 Nm levert de SyncDrive Sport een hoog vermogen, zelfs bij een lage snelheid. De middels de RideControl app aanpasbare ondersteuningsstanden geven de rijder meer flexibiliteit voor een optimale E-Bike ervaring.

Accu’s Moderne en veilige Energypak accusystemen

De nieuwste EnergyPak-accusystemen van Giant hebben een uniek eigen ontwerp waarbij veiligheid bij het ontwerp voorop staat. De geïntegreerde EneryPak accu’s hebben een gestroomlijnd ontwerp voor een strak en modern design. Bij het ontwerp hanteren we de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen, zo zijn de batterijcellen apart verpakt met extra ruimte tussen de cellen.

Er zijn twee niveaus EnergyPak accu’s: EnergyPak Smart en EnergyPak. Daarnaast bieden we voor een aantal e-bikes ook de EnergyPak Plus aan, een range extender die met een capaciteit van 240 Wh het bereik van je e-bike nog verder vergroot.

ENERGYPAK SMART INTEGRATED

BATTERIJSLOT
LAADPOORT
Dit is Giant’s EnergyPak accu met de meest hoogwaardige technologie waarbij de accu netjes in het frame is geïntegreerd, met een extreem robuuste aluminium behuizing. De aluminium behuizing in niet alleen heel robuust, maar zorgt tegelijk ook voor een snelle warmte afvoer.

De EnergyPak Smart heeft een geavanceerd accumanagementsysteem, waarbij de batterijcellen individueel gecontroleerd worden, wat zorgt voor continue communicatie tussen de accucellen en de oplader en resulteert in optimale hittemanagement en veiligheid. Daarnaast slinkt de capaciteit minder snel en gaan de EnergyPak Smart accu’s dus langer mee, afhankelijk van het gebruik en het aantal laadcycli. De EnergyPak Smart accu’s kunnen tot 80 procent worden opgeladen in slechts 2 uur (EnergyPak Smart 500). De EnergyPak Smart is ook compatibel met onze EnergyPak Plus range extender. Een geselecteerd aantal e-bikes heeft een frame dat ruimte biedt voor de EnergyPak Plus.

Factoren die de levensduur verkorten:

 • Intensief gebruik
 • Opslag bij meer dan 30 °C omgevingstemperatuur
 • Langdurige opslag in volledig volle of volledig lege toestand
 • Parkeren van de eBike in de felle zon

Factoren met een positief effect op de levensduur:

 • Geringe belasting
 • Opslag bij een temperatuur tussen 10 en 20 °C
 • Opslag in een ca. 30 tot 60% opgeladen toestand
 • Parkeren van de eBike in de schaduw of koele ruimte

Remotes en displays

Volledige ondersteuning ook op het stuur

Stuurintegratie is één van de belangrijkste kenmerken van Giant e-bikes. Giant’s nieuwste RideDash displays hebben een heldere goede afleesbaarheid, verbeterde graphics en uitgebreide opties, waaronder mogelijkheden voor interne kabelgeleiding. Hieronder vind je meer informatie over de nieuwste RideDash displays.

RIDEDASH EVO

Het RideDash EVO display is volledig vernieuwd. Hij heeft een moderne uitstraling met een kleurenscherm en verbeterde graphics die, gecombineerd met nieuwe functionaliteiten van de RideControl app, de rijervaring van onze e-bikes verbeteren. Het RideDash Evo display kan op twee manieren gemonteerd worden, volledig geïntegreerd op de speciaal ontwikkelde stuurpen, of geïntegreerd op een bracket voorop het stuur. Bij beide opties wordt er gebruik gemaakt van een betrouwbare, bedrade verbinding. Het onopvallende scherm toont ritinformatie inclusief snelheid, afstand, accubereik en eventueel hartslag en fitness via de RideControl App.

 • Volledig kleurendisplay
 • Geïntegreerd ontwerp
 • Bekabelde verbinding
 • Interne kabelgeleiding

RIDEDASH PLUS

Giant’s e-bikes uitgerust met RideControl One ANT+ of met Smart Gateway-technologie, kan de RideDash Plus worden gebruikt als extra display. Het display toont belangrijke informatie, waaronder bereik, accuniveau en huidige ondersteuningsmodus, samen met standaard data  zoals snelheid, afstand en rijtijd. De RideDash Plus biedt een groter scherm en sportiever design vergeleken met de RideDash.

 • Makkelijk te lezen scherm
 • Sportief ontwerp
 • Draadloze verbinding

System Controller

Minimalistische, robuuste bedieningseenheid

De System Controller is de bedieningseenheid voor eBikes met het smart systeem, teruggebracht tot de essentie. De opzettelijk beperkte hoeveelheid functies en informatie zorgt voor een snel overzicht en leidt niet af tijdens het rijden. De System Controller is naadloos in de bovenbuis geïntegreerd – daarmee heeft de toch al robuuste metgezel extra bescherming, valt hij nauwelijks op en is hij perfect voor sportieve toertochten en designgerichte eBike-fans.

Led-weergave

Leds geven in verschillende kleuren de rijmodus en het laadniveau van de accu aan in stappen van 10 %.

Verbonden in het smart systeem

De System Controller maakt je eBike smart en is de interface voor software-updates.

Ingebouwd in de bovenbuis

De System Controller valt nauwelijks op, is gemaakt van robuust materiaal en is beschermd tegen stoten en krassen.

Twee knoppen

Met slechts twee knoppen kun je de belangrijkste functies van je eBike bedienen: zet je eBike aan of uit en wijzig de rijmodus

Mini Remote

Mini Remote als aanvulling op de System Controller

Als extra bedieningspaneel vult de Mini Remote de System Controller aan, breidt hij het aantal functies uit en maakt hij een veilige bediening mogelijk. Hij wordt via Bluetooth verbonden met de System Controller en kan flexibel op het stuur worden gemonteerd. Dankzij de knoppen bij de duim blijven de handen steeds aan het stuur. Meer knoppen bieden meer functies: met de Mini Remote krijg je praktische functies zoals de smart loopondersteuning en kun je het licht van je eBike in- of uitschakelen.

Snel achteraf te monteren

De Mini Remote kan snel achteraf worden gemonteerd en wordt via Bluetooth verbonden met de System Controller.

Drie knoppen, meer functies

De knoppen op de Mini Remote hebben een dubbele functie: voor de rijmodus, de lichtfunctie en de smart loopondersteuning en voor de bediening van een display

Volledige flexibiliteit

De Mini Remote werkt met of zonder display. Bedien het ritscherm van de eBike Flow-app of je displayschermen.

Intuïtieve bediening

Korte afstand voor de duim en zacht aanvoelend antislip-oppervlak: De knoppen hebben pictogrammen en zijn intuïtief te gebruiken.

LED Remote

Volledig verbonden in het smart systeem

De LED Remote verbindt je eBike met de eBike Flow-app. Deze maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot alle belangrijke rijgegevens en is intuïtief in gebruik – je handen blijven veilig aan het stuur. Verander van rijmodus, gebruik de smart loopondersteuning en bedien je display of het ritscherm op je smartphone. Dankzij het smart systeem kun je met de LED Remote zelf updates voor je eBike uitvoeren.

Sensoren voor omgevingslicht

De verschillend gekleurde leds passen hun helderheid aan de omgeving aan, voor optimale leesbaarheid.

Onderdeel van het smart systeem

De LED Remote verbindt de eBike met de eBike Flow-app. Je kunt daar op elk moment je rijgegevens opvragen en delen.

Smart loopondersteuning

Met de LED Remote kun je handige ondersteuningen activeren, zoals de loopondersteuning en de terugrolbeveiliging.

Ergonomische bediening

De LED Remote kan op jou persoonlijk worden afgestemd en imponeert met zijn optimale ergonomie en intuïtieve bediening.

eBike-Oplader

Giant biedt twee EnergyPak-opladeropties – de Smart Charger en de Fast Charger. De Smart Charger is meest krachtige manier om de EnergyPak accu op te laden, terwijl de compactere Fast Charger gemakkelijker in te pakken en mee te nemen is. Hieronder worden beide opladers verder toegelicht.

Smart Charger 4a

De Smart Charger oplader is de snelste manier om jouw EnergyPak Smart accu op te laden en is compatibel met onze nieuwste EnergyPak Smart accusystemen. Voor een EnergyPak Smart 500Wh accu duurt het slechts 2 uur om tot 80 procent op te laden. Een EnergyPak Smart accu met 625Wh capaciteit is in 2,5 uur 80 procent geladen. De Smart Charger oplader helpt ook om de levensduur van de accu te verlengen. Wanneer de EnergyPak meer dan 500 cycli is opgeladen, gebruikt deze oplader een lagere spanning, waardoor de cellen op een minder energetische manier worden gebruikt. De levensduur van de accu wordt verlengd terwijl de totale oplaadtijd slechts iets langer wordt. Schakelen tussen volledig opladen en de 60% opslagmodus kan met een simpele druk op de knop.

Fast Charger

Met deze 4 ampère oplader laad je je e-bike gemakkelijker op. Hij is klein en licht van gewicht, dus gemakkelijk mee te nemen en je kunt jouw EnergyPak accu zowel op als naast de fiets opladen.